Általános,  Egyéb kategória,  Playbook

Irvin, a furcsa hibrid

A 43 – 8 arányú győzelem után némileg háttérbe szorult az utóbbi hetekben az a tény, hogy a Seahawks K.J Wright sérüléséből visszatérve erős oldali ’backer poszton (SLB) játszott döntőben, míg középen Bobby Wagner (MLB), a gyenge oldalon (WLB) pedig Malcolm Smith lépett pályára. Wright  egészen sérüléséig a gyenge oldalon) játszott, helyét pedig Smith vette át, akit korábban SLB és WLB posztokon láthattunk, a későbbi Super Bowl MVP pedig olyan jól tette dolgát, hogy a csapat nem akarta kivenni a kezdők közül – és milyen jól tették.

Irvin mindeközben csupán 17 snapet játszott a döntőben, szinte kizárólag LEO poszton. Ám valószínűleg ez inkább a gameplannek, mintsem Irvin gyenge játékának volt köszönhető (a ’Hawks minél több alkalommal szerette volna pályán tudni legjobb játékosait). 2012-ben a csupán LEO poszton játszó Irvin átkerült SLB posztra idén, bár a csapat edzői kijelentették, hogy korántsem posztváltásról van szó, csupán több felelősséget és feladatot adnak a másodévesnek. Dan Quinn védelmi-koordinátor az ESPN 710-nek adott interjújában kifejtette, hogy a LEO és SLB posztok erősen hasonlítanak egymásra és gyakorlatilag a szerepek felcserélhetők.

 „Irvin szerepe egy furcsa keveréke a posztoknak és nagyon izgatottak vagyunk a jövőre nézve. Nagyon jó évet zárt linebackerként és tovább szeretnénk javítani a passzsiettető képességein, melyből nem csillogatott meg idén annyita, hiszen az posztjából fakadóan többször is coverage-ban kellett játszania” – tette hozzá Pete Carroll vezetőedző egy hétvégi interjúban.

Az ifjonc sokoldalúsága sokat segítheti majd a jövőben, hiszen Chris Clemons (DE) várhatóan távozni fog a csapattól ezáltal megüresedvén hagyva a LEO posztot.  Tekintve azonban, hogy milyen kiválóan játszott a Smith-Wagner-Wright trió, nem biztos, hogy áldásos dolog lenne megbontani a LB sort és előfordulhat, hogy Irvin több feladatot fog kapni Clemons megüresedett helyén, ahelyett, hogy csere SLB-t játszana.

(forrás: seattletimes.com)