Általános,  Rövidhír

Nagyobb lett a fizetési sapka

Adam Schefter tweetje szerint a már délelőtt életre kelt pletykák után a Nemzeti Futball Liga hivatalosan is 130 millió dollárra emelte fel a salary cap határát a 2014-es szezonra.

Ez mintegy 5%-os emelés csupán szerény növekedésnek tűnik a tavalyi összeghez képest,  ám nagy segítség az olyan csapatoknak, melyeknek fejfájást okozott az összegen belül maradni. Az emelés után a Seahawks már 2,8 millió dollárral a 2014-es összeghatár alatt van és a csapat szituációja közel sem olyan lesújtó mint azt gondolnánk. Pár szerződésmódosítással vagy mellőzhető játékosok elengedésével komoly összeg szabadítható fel az elkövetkezendő hetekben.

Sidney Rice, a drága és alulteljesítő elkapó, Chris Clemons az öreg és szintén alulteljesítő defensive end, Red Bryant, a csak részfeladatot ellátó drága defensive end és a kiváló blokkoló és remek kezű, ám borzalmasan drága, Zach Miller tight end elengedésével a csapat 25,3 millió dollárt szabadíthatna fel, így növelve 28,1 millió dollárra a teljes összeget.

Egészen március 11-ig van ideje a csapatoknak komolyabb változtatásokra, hiszen attól a dátumtól kezdve az 51 legjobban fizetett játékos éves fizetése már beleszámít a következő évi fizetési sapkába.