Beharangozó

144 nap múlva St. Louisba megyünk

Gyors értékelés a következő szezon menetrendjéről
Azt már a meccsek fordulókba sorolása előtt tudni lehetett, hogy a Seahawks a negyedik legrázósabb úton lesz kénytelen eljutni a rájátszásig, rosszabbul csak majdani ellenfeleink, a Steelers, a Bengals és a 49ers jártak. A mérkőzések felén a legutóbbi playoff mezőnyében küzdött csapatokkal nézünk majd farkasszemet. Nem volt titok az sem, hogy mely városokból indulóknak kell sokat utazniuk északnyugatra a legkevésbé sem elnéző fogadtatásért: Russell Wilson irányításával 22-2-es huszáros mérleggel áll a mindig masszív szurkolói jelenléttel megtámogatott csapat a CenturyLink Fielden. Tudtuk tehát, hogy kikkel szemben és hol kell ismét bizonyítani, hogy a Seattle változatlanul a liga legtetejébe tartozik. Mostanra az is kiderült, kit mikor kell legyőznünk.
CDJ4U0rW0AABT4V
Nem mintha nem férne bele néhány megengedhető vereség: idegenben nem szégyen alulmaradni a Green Bay, Cowboys és Ravens ligaelitbe tartozó kiválóságaival szemben, és az idényenkénti egy vereség otthon simán összejöhet akár a Lions, akár a Steelers elleni összecsapáson. A túlvégen a kötelezőnek tekinthető győzelmek sorakoznak, a Bears, a Vikings és a Browns ellen komoly csalódás lenne talán még a döntetlen is. A két szélsőérték közötti szürkezónában minden meccs kimenetele bizonytalan, napi formától, kiheveretlen vagy friss sérülésektől, bírói hibáktól a többieknél inkább függhet. Ide tartozik az NFC West teljes tagsága is. Ha Carson Palmer újra ki nem esik a játékból, az első számú kihívó egyértelműen a Cardinals lehet. A 49ers a jelek szerint visszacsúszik a Rams mellé, kellemetlen, meglepetésekre bármikor képes, de alapvetően legyőzhető csapattá válhat.
A ma közzétett menetrend az egyelőre inkább csak vélelmezett erőviszonyokat nézve kiegyensúlyozott, döntő részben hiányzik belőle a monoton darálás, a legveszélyesebb ellenlábasok között mindig akad egy – most még – könnyebben legyűrhetőnek tűnő vetélytárs. A legkomolyabb kaptató a negyediktől a nyolcadik hétig tartó időszak lehet: a remek védelemmel felálló Lionst fogadjuk, aztán a Bengalshoz utazunk, hogy otthon a bennünket többnyire szoros meccsekre késztető Panthers várjon ránk. A három nagymacska és egy mindössze négynapos pihenő után a 49ers jön idegenben, hogy a bye week előtt a tavaly torkunkon akadt Dallas-szal zárjuk az idény első felét.
Már most biztosra vehető, hogy a csapat egy rekordját megdönti ősszel-télen: a franchise egész történetében nem játszott öt főműsoridős meccset egyetlen szezon alatt. Idén ez összejön, a Packers, Lions és Ravens elleni derbiken túl a San Franciscó-i vendégszereplés és a hazai Arizona is a kitüntetett műsorsávban megy le – jó eséllyel a magyar közvetítésben is. Pete Carroll tehát tovább javíthatja a seattle-i pályafutása alatt eddig elért 13-1-es primetime győzelmi mutatóját.
A rájátszásba jutás ezúttal sem hullik majd magától a csapat ölébe, de semmi okunk kételkedni abban, hogy a Seahawks, ahogyan legújabbkori történetében, 2010 óta mindig, ezúttal is beférhet a legjobbak szűkített mezőnyébe. A zsinórban 5. playofftól pedig már csak néhány lépés az 50. Superbowl.
(Zárásként és zárójelben néhány bold prediction a nyitófordulóra: Russell Wilson már az első negyedben túldobja a 10000 yardot, Jimmy Graham már az első tétmeccsen touchdownt ér el, lesz érvényes elkapás frissen draftolt, újonc WR-től, és a védelem egyebek mellett legalább két szerzett labdával véteti majd magát észre a Rams ellen. És a legbátrabb: nem eszünk meg egyetlen trükkös játékot sem!)