Egyéb kategória

2014 NFL Draft! Seahawks are on the clock!

20120423_seahawks_draft_0091
Csütörtök éjjel, magyar idő szerint péntek hajnal 2.00-kor kezdődik a 2014-es NFL Draft. Mivel a Seahawks idén megnyerte a Super Bowlt, így a Seahawksé az utolsó választási jog majdnem minden körben.
Egészen pontosan a következő körökben és helyeken választhat Pete Carroll és John Schneider.

Rd 1, Pick 32 (32)
Rd 2, Pick 32 (64)
Rd 4, Pick 32 (132)
Rd 5, Pick 6 (146)
Rd 5, Pick 32 (172)
Rd 6, Pick 32 (208)

A 3.körös választási jog a Percy Harvin trade miatt nincs meg, míg a 7.körös pick a Terrelle Pryor ügy miatt. Tehát nincs sok választási joga a csapatnak, összesen csak 6db, így nagyon esélyes hogy csütörtökön hiába virrasztunk, és letradel a csapat, hogy több pickje legyen.
Na de ha nem lesz trade, vagy ha lesz is akkor is a 2.kör elején/közepén választania kell, nézzük kik a jelöltek.
OL
Egyértelmű, hogy fel kell tuningolni az a támadófalat. LG és RT poszton is kell új ember, de az is lehet h csak OG jön, és Michael Bowie lesz a kezdő jobb oldali falember. A jelöltek:
Xavier Su’a-Filo, OG (UCLA): Furcsa nevű guard, aki futásblokkban kiemelkedő, passzblokkban fejlődnie kell.
Zach Martin, OG/OT (Notre Dame): Két poszton ki bevethető. Én neki nagyon tudnék örülni, mert nagyon jó játékos, és két poszton is tudnánk alkalmazni, ott ahol nagyobb szükség lesz. valószínűleg hamarabb kimegy mint az 1/32.
Cyrus Kouandijo, OT (Alabama): Sok kérdőjel van vele, de játéktudása adott. Futásblokkban nagyon jó.
Morgan Moses, OT (Virginia): Hatalmas termetű OT, kis képzéssel a jobb RT-k közé tartozhat majd a ligában.
– Joe Bitonie OT/OG (Nevada): Martinhoz hasonlóan két poszton bevethető, de nála kicsivel gyengébb játékos. Egy letrade után meg lehet őt csípni a 2.kör közepén.
Antonio Richardson, OT (Tennessee): Őt már csak a 2.körben érné meg behúzni. Eléggé James Carpenterre hasonlít, így lehet ez sok Seahawksost elriaszt.
Ja’Wuan James, OT (Tennessee): Richardson csapattársa, és emiatt egyetemen is RT volt. 2.körben jó fogás lenne.
A draft 2.körében köreiben elérhető jobb OT-k: Cameron Fleming, Jack Mewhort, James Hurst; és OGk: Gabe Jackson, Trai Turner, David Yankey, Cyril Richardson.
DL
Fontos a csapatnak a védőfalban az erős rotáció, és mivel Clemons, McDonald és Bryant is távozott, így érkezhet az utánpótlás.  A jelöltek:
Ra’Shede Hageman, DT (Minnesota): Nagyon nagy méretű DT, aki Bryant helyét is átveheti, de inkább McDaniel kezdő helyére pályázhat majd 2015-től.
Timmy Jernigan, DT (Florida State): Ő McDonald szerepét veheti át a pass rusher DT poszton.
Stephon Tuitt, DE/DT (Notre Dame): Szerintem Tuitt lenne az ideális Bryant pótlék, kérdés, hogy továbbra is a hozzá hasonló nagydarabb DE kell.
Kony Ealy, DE (Missouri): Ealy-t én egy nagyon jó DE-nek tartom, aki egy jó NFL pályafutást fog befutni. 1.kör végén nagyon jó választás lenne ő, főleg mert Carrolléknak kell a DE, hiszen Jared Allennel is szemeztek.
Dee Ford, DE (Auburn):  Alulméretezett DE, de Avril vagy előtte Clemons sem prototípus alkat, rájuk pont hasonlít Ford, így belepasszolna a DL rendszerbe.
– Scott Crichton, DE (Oregon State)
: Futás ellen is kíváló, hasonlít a játéka Bennettre.
– Demarcus Lawrence, DE (Boise State): egydimenziós pass rusher, 2.körre tradelve jó pick lehet
A draft későbbi köreiben elérhető jobb DE-k: Marcus Smith, Kareem Martin; és DTk: Ego Ferguson, Dominique Easley.

WR
Golden Tate távozott, és így a Harvin, Rice, Baldwin, Kearse négyesre ráfér az erősítés, akár már a draft elején. A jelöltek:
Marquise Lee,  (USC): Sokak szerint túlértékelt, és a USC WR-k nem jók az NFL-ben, de én nem felejtem el mit csinált a 2012-es szezonban. Jobb rookie évet várok tőle mint amilyet tavaly Keenan Allen produkált.
– Odell Beckham Jr. (LSU): Nagyon jó routefutó WR, aki kicsit kisebb az ideálisnál. Rice visszahozatalával megvan a magas WR, így lehet a magasság nem lesz fontos szempont  a draftnál.
– Kelvin Benjamin, (Florida State): Ha magas WR kell, akkor ő. Fantasztikus rugói és kezei vannak, minden magas labdát ő húz le, én nagyon bírnám ha ő jönne.
– Brandin Cooks, (Oregon State): Nagyon mozgékony, gyors WR, akit nehéz szerelni, így simán lehet ő Tate utódja.
A draft későbbi köreiben elérhető jobb WR-k: Donte Moncrief, Allen Robinson, Davante Adams, Jordan Matthews, Martavis Bryant, Jarvis Landry, Cody Latimer.
Nagyon erős és mély a WR class, így 2-3.körben is lehet nagyon jó elkapót vinni.
TE
Én nem örülnék ha TE-t draftolnánk, első körben meg pláne. Zach Miller maradt, és Anthony McCoy is felépült, valamint a tavalyi rookie Luke Willson is egyre jobb lesz, így nincs szükség még egy TE-re.
Hülyeség
James Carpenter és Bruce Irvin után sajnos nagyon benne van a pakliban hogy egy újabb olyan húzás következik, amit senki sem fog érteni.
A draft első köre tehát péntek hajnalban, a 2-3. péntekről szombat éjjel, a 4.7.kör pedig szombat este lesz.